Pravila privatnosti

Supra Net d.o.o., Majstorska 5, iz Zagreba, OIB: 43340124580 (u daljnjem tekstu: “Supra Net“) kao odgovorna tvrtka brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka.

Korištenje stranice www.supranet.hr

Tvrtka Supra Net je vlasnik stranice www.supranet.hr te prilikom posjeta istoj automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem naših Internet servera ili „kolačića“. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd. Svrha takve obrade je da svoje stranice uredimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje odnosno da ih prilagodimo Vašim potrebama.

 U svrhu prikupljanja podataka Supra Net koristi:

 • Google Analytics
 • Google AdWords Remarketing

Naša stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice kojima Supra Net ne upravlja i za koje nije odgovoran. Predlažemo da pregledate pravila zaštite osobnih podataka takvih stranica da se upoznate kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci.

Sigurnost

Supra Net koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitila Vaše podatke. Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran preko algoritama kako bi maksimalno osigurala sigurnost naše stranice, a kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Upotreba Kolačića – Cookies (eng.)

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na Vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o Vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici.

Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregledavanje prilagodili ga korisniku te ne oštećuju Vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U KOJU SE SVRHU UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI NA OVOM MREŽNOM MJESTU?

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte Vaše osobne postavke (primjerice državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili Vašu privolu, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da Vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi Vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

TKO UPOTREBLJAVA INFORMACIJE POHRANJENE U KOLAČIĆIMA?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo Supra Net, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa.

KAKO ONEMOGUĆITI ILI SPRIJEČITI UPOTREBU KOLAČIĆA?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u Vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na

www.youronlinechoices.eu

www.allaboutcookies.org

Odgovaranje na Vaše upite

Supra Net osobitu pažnju posvećuje korisnicima naših proizvoda i usluga. Vaša vjernost nam je izuzetno važna i u tu svrhu Vas potičemo da s nama komunicirate.

Možete nam se obratiti putem info telefona na +385 1 4343 900 ili putem e-maila na supranet@supranet.hr. Ukoliko nas kontaktirate, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu privolu, a u slučaju reklamacije, na temelju našeg legitimnog interesa, obrađivati Vaše osobne podatke kako bismo:

 • odgovorili na Vaš upit;
 • obradili možebitnu reklamaciju i poduzeli potrebne radnje;
 • Vam dali informacije o našim proizvodima, uslugama ili projektima

U navedene svrhe obrađujemo Vaše osobne podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su osobito Vaše ime i prezime, broj telefona, adresa, e-mail, datum upita i priroda upita. Razdoblje pohrane Vaših osobnih podataka zavisno je o prirodi Vašeg upita  koji obrađujemo dok za isto postoji svrha.

Poslovna suradnja sa Supra Net-om

Ukoliko ste naš poslovni partner ili ste s nama u kakvom drugom ugovornom odnosu, obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nam nužni u svrhu sklapanja, provedbe i izvršenja naših ugovornih obveza. Supra Net surađuje u većini slučajeva s poslovnim subjektima te samo u manjem opsegu obrađuje osobne podatke fizičkih osoba, a koji mogu uključivati osobne podatke poput imena i prezimena, adrese, OIB-a te kontakt podataka. Pružanje Vaših osobnih podataka u ovom slučaju je nužan uvjet za ugovorni odnos. Podatke pohranjujemo za vrijeme dok traje naša suradnja kao i po proteku iste u onom razdoblju koje nalažu naše zakonske obveze.

Obrada osobnih podataka u svrhu zapošljavanja

Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o radu i ostalih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Ako ste se prijavili na raspisani natječaj, Vaše osobne podatke upotrebljavat ćemo u svrhu utvrđivanja ispunjavate li uvjete raspisanog natječaja te radi donošenja odluke o zapošljavanju. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje radnji na Vaš zahtjev prije sklapanja ugovora. Obrada Vaših osobnih podatka u ovom slučaju je nužna kako bismo mogli ostvariti opisanu svrhu obrade. Ako s Vama ne sklopimo ugovor o radu, Vaše ćemo podatke čuvati 12 (dvanaest) mjeseci nakon završetka natječaja i nakon toga ćemo ih obrisati iz naše evidencije. Međutim, ako će se s naše strane ukazati potreba da Vaše osobne podatke zadržimo u našoj evidenciji kako bismo ih mogli iskoristiti za buduće potrebe zapošljavanja, tražit ćemo od Vas da nam dostavite posebnu privolu za obradu osobnih podatka jer u protivnom nećemo biti u mogućnosti obrađivati Vaše osobne podatke u tu svrhu. U tom slučaju ćemo Vaše osobne podatke čuvati 24 (dvadesetčetiri) mjeseca od dana primitka Vaše privole, osim ako nas prije isteka tog roka ne izvijestite o povlačenju privole.

Ako ste nam poslali otvorenu prijavu za posao, Vaše osobne podatke upotrebljavat ćemo u svrhu utvrđivanja ispunjavate li uvjete za eventualno slobodno radno mjesto, za buduće potrebe zapošljavanja te radi donošenja odluke o zapošljavanju. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je Vaša privola koju ste nam dobrovoljno dali dostavljajući nam otvorenu prijavu za posao. Obrada osobnih podatka u ovom slučaju je nužna kako bismo mogli ostvariti opisanu svrhu obrade. Vaše podatke ćemo čuvati 12 (dvanaest) mjeseci od dana primitka Vaše privole, osim ako nas prije isteka tog roka ne izvijestite o povlačenju privole.

Ako ste nam u svom životopisu, motivacijskom pismu ili prijavi za posao dostavili osobne podatke koji se odnose na Vaše zdravstveno stanje, pravna osnova za obradu tih podataka je Vaše očito objavljivanje tih podataka.

Koje kategorije osobnih podataka obrađujemo?

Obrađujemo osobne podatke koje smo prikupili od Vas i koje smo dobili od trećih osoba kao npr.

 • osnovne podatke (npr. ime i prezime, titula, spol, prebivalište/boravište, državljanstvo/a, datum rođenja, mjesto rođenja),
 • osobni identifikacijski broj, podaci o identifikacijskoj ispravi, dozvola za boravak i rad, privatna adresa elektroničke pošte,
 • privatni broj telefona, podaci iz životopisa, podaci iz otvorene ponude za zapošljavanje, podaci iz provedenog psihologijskog testiranja i dr.)
 • podatke o stručnom znanju i osposobljavanju (npr. podatke o stručnom znanju i osposobljavanju, potvrda o stručnoj spremi);
 • podatke o zdravstvenom stanju (npr. podatak o invalidnosti, podatke o zdravstvenom stanju…);
 • podatke iz preporuke bivših poslodavaca.

Vaše osobne podatke prikupljamo od Vas npr. iz životopisa, motivacijskog pisma, upitnika koji se ispunjavaju u postupku odabira kandidata, dokaza o završenom stupnju obrazovanja, ovlaštenja za obavljanje određenih poslova, preslike osobne iskaznice, isprave kojom se dokazuje Vaš radni staž i dr.

Vaše osobne podatke možemo dobiti i od trećih osoba, kao npr. od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili od Vaših prethodnih poslodavaca (npr. preporuke koje nam oni pošalju).

U pojedinim slučajevima je moguće ostvariti svrhu obrade i korištenjem manjeg opsega podataka nego što je prethodno opisano, budući da prikupljamo samo one podatke koji su nam neophodni za postizanje određene svrhe.

Kome će osobni podaci biti otkriveni?

Vaši osobni podaci mogu biti otkriveni pojedinim organizacijskim jedinicama/funkcijama u tvrtki ako je to nužno radi postizanja prethodno navedenih svrha obrade.

Vaše osobne podatke možemo dostaviti i vanjskim primateljima, tj. fizičkim i pravnim osobama koje su s nama u poslovnom odnosu u vezi sa zapošljavanjem (npr. pružatelji usluga provođenja selekcijskog postupka, pružatelji poštanskih i kurirskih usluga i dr.).

Ako za obradu Vaših osobnih podataka angažiramo druge fizičke ili pravne osobe koji će obrađivati Vaše osobne podatke isključivo u naše ime i prema našim uputama (izvršitelji obrade), na temelju pisanog ugovora angažirat ćemo samo one izvršitelje obrade koji u dovoljnoj mjeri jamče provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera koje udovoljavaju zahtjevima iz Opće uredbe o zaštiti podataka i propisa o zaštiti osobnih podataka te osiguravaju zaštitu Vaših prava.

Koje su posljedice ako nam ne pružite svoje osobne podatke?

Vaši osobni podaci su nam potrebni radi utvrđivanja ispunjavate li uvjete raspisanog natječaja za slobodno radno mjesto. Ako nam ne pružite osobne podatke ili to ne učinite u mjeri u kojoj su nam ti podaci nužni za utvrđivanje ispunjavate li uvjete raspisanog natječaja, nećemo biti u mogućnosti uključiti Vas u raspisani natječaj. Ako nam ne date privolu za obradu Vaših osobnih podataka u slučajevima kad je potrebna, onda te podatke nećemo moći obrađivati u svrhu u koju smo zatražili privolu.

Kako i s kim dijelimo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s državnim tijelima na njihov zahtjev i s trećima koji nam pružaju usluge obrade osobnih podataka kao izvršitelji obrade. Ovi su pružatelji usluga, sukladno uređenim ugovornim odnosima u svrhu zaštite osobnih podataka, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo ugovorili.

Vaša prava

U svakom trenutku možete:

 • zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka;
 • tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke;
 • zaprimiti osobne podatke o Vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te, gdje je to tehnički moguće, da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada Vaših podataka temelji na Vašoj privoli i provodi se na automatizirani način;
 • zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva;
 • u slučajevima gdje se obrada temelji na privoli, povući svoju privolu s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja;
 • pzatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka
 • dati prigovor na svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.

Ako sumnjate na povredu vezano za zaštitu Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Povjerljivost i pristup podacima

Ovom izjavom obvezuje se tvrtka Supra Net d.o.o. da će sukladno  Uredbi EU 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka (Uredba) čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, te da ćemo iste osobne podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati, prodavati ni prenositi podatke koje smo zaprimili (osim u slučajevima propisanim Uredbom).

Promjene naših Pravila privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova pravila privatnosti su zadnji put izmijenjena 05.02.2020. godine.